PROMOCJE

Słownik pojęć i terminów

W jaki sposób korzystać ze słownika?
Wybierz literę alfabetu:

Komora świeżości


Komora świeżości to specjalna szuflada o obniżonej temperaturze, która służy do przechowywania wędlin, świeżego mięsa i ryb.
Czytaj więcej

Komora świeżości to specjalna szuflada o obniżonej temperaturze, która służy do przechowywania wędlin, świeżego mięsa i ryb. Dzięki tej szufladzie produkty dłużej zachowują smak, zapach i wartości odżywcze. Temperatura w komorze świeżości jest zależna od ustawień chłodziarki i oscyluje w granicach od -1°C do +3°C, natomiast wilgotność wynosi 50–90%.
Czy ta informacja była dla Ciebie przydatna? Dziękujemy za opinię. Wg. Ciebie ta informacja jest przydatna Dziękujemy za przesłanie wiadomości Juz oddałeś głos na tą informację