Wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies) oraz podobne technologie w celu świadczenia usług, dostosowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Możesz zawsze wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że cookies będą zapisane w pamięci urządzenia. Więcej w Polityce prywatności.
Ciśnienie określane w barach ustala moc, z jaką para wodna parzy zmieloną kawę. Ekspresy niskociśnieniowe parzą kawę przy mocy około 3 barów, natomiast wysokociśnieniowe – 15 barów. Kawa zaparzona w wysokociśnieniowym ekspresie charakteryzuje się niską zawartością kofeiny, jak również brakiem gorzkich substancji oraz szkodliwych kwasów.
Ciśnienie określane w barach ustala moc, z jaką para wodna parzy zmieloną kawę. Ekspresy niskociśnieniowe parzą kawę przy mocy około 3 barów, natomiast wysokociśnieniowe – 15 barów. Kawa zaparzona w wysokociśnieniowym ekspresie charakteryzuje się niską zawartością kofeiny, jak również brakiem gorzkich substancji oraz szkodliwych kwasów.
Czy ta informacja była dla Ciebie przydatna?Dziękujemy za opinię. Wg. Ciebie ta informacja jest przydatnaDziękujemy za przesłanie wiadomościJuz oddałeś głos na tą informację