Garnek tradycyjny - W naszej ofercie znajdziesz garnek o dowolnej wielkości i pojemności - od 1 do nawet 10 litrów. Decydując się na zakup zwróć uwagę na średnicę, aby dopasować garnek do swojej płyty kuchennej.
Rondel - Rondel to garnek, który zamiast tradycyjnych, dwóch uchwytów posiada jedną rączkę. Ma mniejszą pojemność od tradycyjnego garnka - w zależności od modelu może pomieścić od 1 do 3 litrów. Rondelki świetnie sprawdzają się przy podgrzewaniu niewielkich ilości potraw.
Zestaw garnków - Zestaw garnków do codziennego użytku. Planując zakup kilku garnków warto kupić gotowy komplet. Dzięki temu otrzymujemy garnki stylistycznie do siebie pasujące, ale o różnej wielkości, co przydaje się podczas przygotowywania posiłków. Wybierając zestaw garnków zwróć uwagę na wyposażenie.
Brytfana - Najczęściej ma prostokątny lub owalny kształt. Idealnie nadaje się do przygotowywania mięs w całości, pieczenia zapiekanek lub ciast. Przygotowywane w niej potrawy są kruche i miękkie.
Garnek do gotowania makaronu - Ułatwia gotowanie makaronu. Jest wyższy od standardowego garnka, dzięki czemu można w nim ugotować spaghetti bez potrzeby łamania makaronu.
Zestaw do przygotowywania makaronu - Zestaw składający się z garnka i wkładu umożliwiającego łatwe odcedzanie. W naszej ofercie spotkasz również same wkłady, które możesz wykorzystać w dowolnym pasującym wielkościowo garnku. Zestaw do makaronu ułatwia gotowanie większej ilości produktu.
Garnek do gotowania na parze - Zestaw składający się z garnka oraz 1 lub 2 garnków-wkładek. Do garnka wlewa się wodę, a żywność układa na wkładach. Dzięki nim można szybko i łatwo przygotować zdrowy, pełnowartościowy posiłek.
Garnek do gotowania szparagów - Wysoki, podłużny garnek do gotowania szparagów w całości. Może posiadać specjalną wkładkę umożliwiającą odcedzanie warzyw.
Garnek do mleka - Specjalny garnek do podgrzewania mleka. Może posiadać grubsze dno, dzięki czemu mleko podgrzewa się szybko i równomiernie.
Szybkowar - Garnek ze specjalną pokrywką, dzięki której możliwe jest gotowanie pod wysokim ciśnieniem. Pokrywka szczelnie zamyka garnek, nie dając ujścia parze. Para ta przenika potrawę, co powoduje gotowanie w bardzo krótkim czasie. Przygotowane w szybkowarze potrawy są pełne aromatu i smaku.
Szynkowar - Szynkowar to małe urządzenie służące do parzenia szynek, mielonek itp. Wystarczy włożyć do niego zamarynowany kawałek mięsa, a po około 1 - 2 dobach szynkowar z mięsem włożyć do garnka z wodą i gotować ok. 2 - 2,5 godziny (w zależności od rodzaju i wielkości mięsa). W rezultacie otrzymujemy domowej roboty szynkę, która jest zwarta, twarda, a jednocześnie soczysta i pyszna.
Wolnowar - Umożliwia gotowanie posiłków długo i w niskiej temperaurze. Idealny do gotowania zup (szczególnie rosołu), pieczeni, gulaszu czy kompotu. Niektóre modele mogą być wyposażone w minutnik automatycznie wyłączający urządzenie po upływie określonego czasu.
Czajnik - Tradycyjny, nie elektryczny. Dostępny w różnych kolorach i pojemnościach. Umożliwia szybkie zagotowanie wody na kuchni lub płycie. Szukasz czajnika elektrycznego? Zajrzyj tutaj.
Czy ta informacja była dla Ciebie przydatna?Dziękujemy za opinię. Wg. Ciebie ta informacja jest przydatnaDziękujemy za przesłanie wiadomościJuz oddałeś głos na tą informację