Wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies) oraz podobne technologie w celu świadczenia usług, dostosowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Możesz zawsze wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że cookies będą zapisane w pamięci urządzenia. Więcej w Polityce prywatności.
Filtry przeciwtłuszczowe są wbudowane w okapy kuchenne w celu zatrzymania tłuszczu, który wydziela się z parą wodną w czasie gotowania i smażenia. Filtry dzielimy na fizelinowe lub metalowe. Filtry fizelinowe wykonane są z włókniny, dlatego są jednokrotnego użytku i trzeba wymieniać je co kilka miesięcy. Natomiast metalowe filtry są złożone z kilkuwarstwowej, bardzo gęstej metalowej siatki, na której osiadają cząsteczki tłuszczu. Są bardzo efektywne i mają długą żywotność, dlatego nie trzeba ich często wymieniać. Zabrudzony filtr należy co 4 miesiące myć w ciepłej wodzie albo w zmywarce.
Filtry przeciwtłuszczowe są wbudowane w okapy kuchenne w celu zatrzymania tłuszczu, który wydziela się z parą wodną w czasie gotowania i smażenia. Filtry dzielimy na fizelinowe lub metalowe. Filtry fizelinowe wykonane są z włókniny, dlatego są jednokrotnego użytku i trzeba wymieniać je co kilka miesięcy. Natomiast metalowe filtry są złożone z kilkuwarstwowej, bardzo gęstej metalowej siatki, na której osiadają cząsteczki tłuszczu. Są bardzo efektywne i mają długą żywotność, dlatego nie trzeba ich często wymieniać. Zabrudzony filtr należy co 4 miesiące myć w ciepłej wodzie albo w zmywarce.
Czy ta informacja była dla Ciebie przydatna?Dziękujemy za opinię. Wg. Ciebie ta informacja jest przydatnaDziękujemy za przesłanie wiadomościJuz oddałeś głos na tą informację