Środek do czyszczenia piekarników 500 ml idealnie i skutecznie usuwa przypalenia, odymienia i osad z tłuszczu. Łatwy w użyciu, nie rysuje czyszczonej powierzchni.
Nie rysuje.
Usuwa przypalenia.
Usuwa trudne zabrudzenia.
Wysoka skuteczność.
Łatwy w użyciu.
Karta Charakterystyki
Dane dotyczące dostawcy karty charakterystyki
Zakład pracy:
Producent: Twinpol Sp. z o.o.
Adres: Lipowa 48, 87-126 Obrowo
Telefon: 0048 604 377 357
Adres e- mail osoby odpowiedzialnej za kartę charakterystyki: info@twinpol.pl
SKŁAD / INFORMACJA O SKŁADNIKACH
Niebezpieczne składniki w rozumieniu dyrektywy EWG 67/548 i rozporządzenia CLP oraz powiązana klasyfikacja:
- 5-10% wodorotlenek sodu
- 1-5% 1-metoksypropan-2-ol
- 1-5% 2-aminoetanol
- 1-5% alkohole C12-14, etoksylowane (1-2.5 EO), siarczanowane, sole sodowe
- 1-5% kumenosulfonian sodu
- 1-5% pochodne 3-amino-N-(karboksymetylo)-N,N-dimetylo-acylowe (z kwasów tłuszczowych oleju kokosowego) 1-propanoamoniowe, wodorotlenki, sole wewnętrzne
- <0,0015% mieszanina poreakcyjna 5-chloro-2-metylo-2H-izotiazol-3-onu [nr WE 247-500-7] i 2-metylo-2H-izotiazol-3-onu [nr WE 220-239-6] (3:1)
 |
Niebezpieczeństwa:
- H226 Łatwopalna ciecz i pary.
- H290 Może powodować korozję metali.
- H301 Działa toksycznie po połknięciu.
- H302 Działa szkodliwie po połknięciu.
- H311 Działa toksycznie w kontakcie ze skórą.
- H312 Działa szkodliwie w kontakcie ze skórą.
- H314 Powoduje poważne oparzenia skóry oraz uszkodzenia oczu.
- H315 Działa drażniąco na skórę.
- H317 Może powodować reakcję alergiczną skóry.
- H318 Powoduje poważne uszkodzenie oczu.
- H319 Działa drażniąco na oczy.
- H331 Działa toksycznie w następstwie wdychania.
- H332 Działa szkodliwie w następstwie wdychania.
- H335 Może powodować podrażnienie dróg oddechowych.
- H336 Może wywoływać uczucie senności lub zawroty głowy.
- H400 Działa bardzo toksycznie na organizmy wodne.
- H410 Działa bardzo toksycznie na organizmy wodne, powodując długotrwałe skutki.
- H412 Działa szkodliwie na organizmy wodne, powodując długotrwałe skutki.
|
Szczegółowa Karta Charakterystyki wyrobu.