Ciśnienie określane w barach ustala moc, z jaką para wodna parzy zmieloną kawę. Ekspresy niskociśnieniowe parzą kawę przy mocy około 3 barów, natomiast wysokociśnieniowe – 15 barów. Kawa zaparzona w wysokociśnieniowym ekspresie charakteryzuje się niską zawartością kofeiny, jak również brakiem gorzkich substancji oraz szkodliwych kwasów.
Ciśnienie określane w barach ustala moc, z jaką para wodna parzy zmieloną kawę. Ekspresy niskociśnieniowe parzą kawę przy mocy około 3 barów, natomiast wysokociśnieniowe – 15 barów. Kawa zaparzona w wysokociśnieniowym ekspresie charakteryzuje się niską zawartością kofeiny, jak również brakiem gorzkich substancji oraz szkodliwych kwasów.
Czy ta informacja była dla Ciebie przydatna?Dziękujemy za opinię. Wg. Ciebie ta informacja jest przydatnaDziękujemy za przesłanie wiadomościJuz oddałeś głos na tą informację