PROMOCJE

Tefal: Stal nierdzewna

Tefal
Stal Nierdzewna

60 LAT...  doświadczenia w produkcji naczyń kuchennych

Proces produkcji ma kluczowe znaczenie dla zapewnienia najwyższej jakości naczyń ze stali nierdzewnej.
Tefal zapewnia najbardziej zaawansowany proces oraz rygorystyczną kontrolę na każdym etapie produkcji.

Najlepszy stop stali nierdzewnej

Produkty Tefal są wykonane ze stopu stali nierdzewnej 18/10 – najlepszego materiału do produkcji garnków i patelni.
Wysoka zawartość chromu chroni naczynia przed korozją i uszkodzeniami, przez długi czas.

BEZPIECZNA DLA ZDROWIA

BEZPIECZNA DLA ZDROWIA

Stal nierdzewna to jeden z najbardziej higienicznych materiałów używanych do produkcji naczyń kuchennych. Jest to materiał całkowicie neutralny – nie zmienia cech organoleptycznych pożywienia ani nie zmienia jego składu chemicznego. Żadne substancje nie przenikaniają także ze stali nierdzewnej do żywności.
RÓWNIEŻ DO PIEKARNIKA

RÓWNIEŻ DO PIEKARNIKA

Możliwość używania
w wysokich temperaturach:
do 260⁰C, pokrywki do 160⁰C
ZAWSZE ELEGANCKA I BŁYSZCZĄCA

ZAWSZE ELEGANCKA I BŁYSZCZĄCA

Stal nierdzewna Tefal to materiał niezwykle odporny, wytrzymuje kontakt z inwazyjnymi substancjami takimi jak kwasy czy sól, bez ryzyka korozji, trwałego zabrudzenia, odbarwienia czy zmatowienia.
FUNKCJONALNOŚĆ

FUNKCJONALNOŚĆ

Możliwość mycia w zmywarce

Poznaj nowe zestawy garnków
ze stali nierdzewnej DUETTO i UNO

Gwarancja marki
Tefal

Gwarancja 10 lat - Stal nierdzewna - Najwyższa jakość

„Chcę, aby moje
naczynia kuchenne
były wydajne i umożliwiały
szybkie przygotowanie posiłku

DUETTO

Pomysłowe rozwiązania

Pokrywka do odcedzania
Szklane pokrywki
> Dobra widoczność
Specjalnie wyprofilowany brzeg garnka
> Łatwe odcedzanie
Miarka
> Dokładne gotowanie
Bardzo grube dno indukcyjne
> Trwałość i wytrzymałość
Uchwyty ze stali nierdzewnej
> Możliwość używania w piekarniku
Zobacz film youtube
Pokrywka do odcedzania
Pokrywka do odcedzania –
specjalnie wyprofilowany brzeg garnka
oraz otwory w pokrywce
Bardzo grube dno indukcyjne
Bardzo grube dno indukcyjne
wykonane w zaawansowanej
technologii HIGH IMPACT BONDING
  • Wysoka odporność na deformacje
  • Perfekcyjna dystrybucja ciepła
  • Efektywne wykorzystanie energii
Możliwość używania metalowych akcesoriów
Możliwość używania metalowych akcesoriów
bez ryzyka zarysowania
Przystosowane do używania w piekarniku
Przystosowane do używania w piekarniku:
  • garnek do 260°C
  • pokrywki do 160°C
Miarka
Dobrze widoczna miarka
dla większej dokładności gotowania
Przystosowane do wszystkich kuchenek
Przystosowane do wszystkich kuchenek,
również indukcyjnych
Zobacz produkt dalej

Gwarancja marki
Tefal

Gwarancja 10 lat - Stal nierdzewna - Najwyższa jakość

Lubię gotować,
ale mam w tym
niewielkie doświadczenie.
Na naczynia kuchenne
nie mogę przeznaczyć zbyt dużo

UNO

Proste rozwiązania

Pokrywka do odcedzania
Szklane pokrywki
> Dobra widoczność
Specjalnie wyprofilowany brzeg garnka
> Łatwe odcedzanie
Miarka
> Dokładne gotowanie
Otwór w pokrywce
> Łatwe ujście pary
Grube dno indukcyjne
> Trwałość
Uchwyty ze stali nierdzewnej
> Możliwość używania w piekarniku
Zobacz film youtube
Pokrywka do odcedzania
Profilowane krawędzie
ułatwiające łatwe przelewanie
Bardzo grube dno indukcyjne
Lutowane dno indukcyjne
  • Odporność na deformacje
  • Równomierna dystrybucja ciepła
Możliwość używania metalowych akcesoriów
Możliwość używania metalowych akcesoriów
bez ryzyka zarysowania
Przystosowane do używania w piekarniku
Przystosowane do używania w piekarniku:
  • garnek do 260°C
  • pokrywki do 160°C
Miarka
Dobrze widoczna miarka
dla większej dokładności gotowania
Przystosowane do wszystkich kuchenek
Przystosowane do wszystkich kuchenek,
również indukcyjnych
Zobacz produkt dalej

Ty decydujesz, który zestaw bardziej pasuje do Ciebie

DUETTO
Pomysłowe rozwiązania
  UNO
Proste rozwiązania
garnek DUETTO   garnek UNO
Pokrywka do odcedzania   Krawędzie ułatwiające nalewanie
  • Solidne uchwyty
  • Grube dno zapobiegające odkształceniom
  • Miarka
 
  • Miarka
Sprawdź cenę zestawu dalej   Sprawdź cenę zestawu dalej
Tefal

Porady
Zobacz, jak używać produktów ze stali nierdzewnej,
żeby mogły Ci służyć jak najdłużej

Codzienne użytkowanie

porada1
Sól dodana do zimnej wody może powodować odbarwienie stali nierdzewnej. Aby tego uniknąć, zawsze dodawaj sól już po zagotowaniu się wody. Dzięki temu sól cały czas się porusza – nie dotyka ścianek garnka i szybko się rozpuszcza.
porada2
Te ikonki oznaczają, że naczyń można
używać na wszystkich rodzajach kuchenek
włącznie z indukcyjnymi.
porada3
Produktów w całości ze stali nierdzewnej (korpus + uchwyty + gałka) można bezpiecznie używać w piekarniku nagrzanym do temperatury 260°C. Szklanych pokrywek można bezpiecznie używać w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C.

Codzienna pielęgnacja

porada4
Myć ciepłą wodą z dodatkiem płynu
do mycia naczyń i miękką gąbką.

porada5
Można myć w zmywarce.

Sytuacje wyjątkowe

porada6
Aby usunąć przypalone jedzenie,
należy namoczyć garnek w ciepłej wodzie
z dodatkiem płynu do mycia naczyń
i po około godzinie - umyć.
porada7
W przypadku pojawienia się niebieskawych lub żółtawych przebarwień, należy umyć naczynia specjalnym środkiem czyszczącym do garnków i patelni ze stali nierdzewnej, sokiem
z cytryny lub octem.
porada8
Jeśli na powierzchni naczynia pojawiają się
białe plamy, należy podgrzać w naczyniu
niewielką ilość soku z cytryny, a następnie
opłukać wodą i wytrzeć.